Több, mint 10 éve ügyfeleink szolgálatában

A kezdet 2008-ban
A sikertörténetünk egy olyan saját fejlesztésű szoftver elkészítéséhez vezethető vissza, aminek a segítségével nagyon nagy méretű projekteket is képesek vagyunk gyorsan és hibátlanul elkészíteni. Első két ennek a segítségével elkészített projektünk, a visegrádi királyi palota és a Budapesti Néprajzi Múzeum az országot népszerűsítette a Denkmal 2008 műemlékvédelmi kiállításon és vásáron Lipcsében.
 
2009: hazai turisztikai és műemlékes projektek
A 2009-es év hazai turisztikai projektekkel kezdődött, mint a dunaföldvári kisvárosi virtuális séta, a Koppány-völgye Kalandpark és Fogadó, a Hortobágyi Madárpark, az Attila sétahajó, az Aranyhordó és a Duna Palota éttermek Budapesten. Létrehoztunk egy külön weboldalt, a www.virtualbudapest.eu-t hogy népszerűsítsük a főváros látnivalóit virtuális séta segítségével. A maga több, mint 250 panorámaképével mindmáig a legnagyobb összefüggő virtuális séta projektünk.
Az év két talán legjelentősebb projektje két székesegyház virtuális sétája volt: a budapesti Szent István Bazilikáé és a Pécsi Székesegyházé. Utóbbi a világ legösszetettebb székesegyházi virtuális sétája, mert rengeteg kiegészítő anyagot építettünk be a projektbe. DVD-n árusította az egyházmegye, illetve egy évvel később készült egy rövidített webes változat is, ami mind a mai napig (2011. november) nagyon népszerű, havonta 10.000-15.000 új látogató tekinti meg.
 
2010: múzeumi virtuális séták, egyiptomi és kambodzsai projektek, UNESCO-díj
A 2010-es év számunkra a virtuális séták aranykorát hozta el. Csak néhány kiragadott projekt a sok közül: komplex virtuális séta Budaörs városának német eredetű történelmi nevezeteségeiről. Múzeumi kiállításokat bemutató virtuális séták készültek: az esztergomi Duna Múzeumról és a BTM Budai bürger című időszaki kiállításáról. Két archeológiai dokumentációs projektet is átadtunk: a 70 gömbpanorámaképes kambodzsai Koh Ker romvárosát bemutatót, illetve egyet a  kisnánai várról.
Megjelentünk az egyiptomi piacon, ahol szállodákról, búvárhajókról és búvár centerekről készítettünk virtuális sétákat. A legelsők közé tartozott a Lighthouse Miracle-1 búvárhajó, a Lighthouse hurghadai és dahabi virtuális sétáját bemutató projektünk, illetve a Sunrise Select Garden Beach Hotel, melyet a Neckermann Hungary-nek készítettünk.
2008-hoz hasonlóan, ismét képviseltük az országot a KÖH partnereként a Denkmal 2010 vásáron Lipcsében. Az év legjelentősebb eseménye az Premio Pro Arte 2010 volt, melyet novemberben, Rómában vettünk át.
 
2011: turisztikai és műemlékes projektek, világörökség kincsek 3D-ben
A 2011-es év új egyiptomi turisztikai projektekkel kezdődött, mint a New Deal One búvárhajó,a Kingtut, Sphinx és Jewels Sahara szállodák. Új múzeumi kiállítási projekteket is átadtunk, ilyen volt a BTM időszaki kiállítása, a Freecikli és a Richter Gedeon Nyrt. Múzeuma. Utóbbi jelenleg a legggazdagabb múzeumi projektünk, több, mint 400 műtárgy szerepel benne részletes 7-nyelvű leírással.
Hazai turisztikai projekteket is készítettünk, mint a balatongyöröki  Hotel Albergo Giardino, a Dunarama vízitaxi és a RAM Colosseum multifunkciós színház-rendezvényhelyszín-étterem.
A szolgáltatásunk további fejlesztése érdekében bevezettük az opcionálisan kérhető iPhone támogatást, illetve a HDR minőségű panorámaképeket is. Mégis az év legnagyobb innovációja a www.visit360.net elindítása volt, ami a  világ legelső, kimondottan UNESCO világörökség helyszíneket és kevéssé ismert látnivalókat 3D-ben bemutató weboldala. Jelentős panoráma fotó gyűjteményt állítottunk össze a Közel-Kelet és DK-Ázsia látnivalóiról, melyeket folyamatosan dolgozunk fel.
 
2012: új, nagy nemzetközi projektek
Az év legfontosabb projektje egyértelműen az üzbegisztáni volt. Az üzbég kormány által finanszírozott utazásunk során több, mint  400 darab nagy felbontású 360°-os panorámaképet készítettünk Khiva, Buhara, Szamarkand, Shakhrisabz és Tashkent városokban. Az elkészült panorámaképeket virtuális sétákká kapcsoltuk össze, melyek folyamatosan kerülnek fel a www.visit360.net oldalunkra, ahol a világ leggyönyörűbb kulturális és természeti látnivalóit mutatjuk be. Hasonlóan más itt elérhető munkáinkhoz, a panorámaképek megtekintése teljesen ingyenes.
Ősszel lehetőséget kaptunk, hogy a new yorki Metropolitan Museum (MET) gazdag gyűjteményéről készíthessünk gömbpanorámaképeket. Összesen több száz panorámakép készült a középkori művészetre fókuszáló The Cloisters (kolostor) nevű múzeumban és a MET központi épületében. A projekt befejezését a 2013-as évre tervezzük.
Hasonlóan a korábbi évekhez, 2012-ben is voltak archeológiai dokumentációs projektjeink is. Néhány évvel ezelőtt magyar régészek a szíriai Margat keresztes kori várában az egykori kápolnában értékes freskókat fedeztek fel. A freskók a pokolbeli szenvedést jelenítik meg, és ebben a témakörben a legnagyobb egybefüggő közel-keleti freskóciklust alkotják. A feladatunk a freskók és a feltárási, illetve helyreállítási munkálatok dokumentálása volt 2010-ben és 2011-ben. A végtermék, a margati vár 360°-os virtuális séta végül 2012-ben került befejezésre.
A szíriai események miatt 2012-ben a régészeti expedíció új helyen, a libanoni Deir el-Shalib kolostoránál folytatódott. Ebben az új projektben is készültek 360°-os panorámaképek, illetve fotogrammetriás rajzok (alaprajzok, metszet- és homlokzati rajzok).
A nemzetközi projektek mellett itthon is tevékenykedtünk. Legutóbbi munkáink közé tartozik az Optik-Med Sasszemklinika, a Kiscelli Múzeum új állandó kiállítása, a Vogue étteremhajó, vagy az Izotóp Intézet 360°-os virtuális sétája. Annak érdekében, hogy a kevésbé ismert hazai műemlékek és természeti látnivalók is megfelelő figyelmet kapjanak, a Magyar Nemzet Online-nal együttműködésben elindítottunk egy panorámaképes aloldalt.
A Kiscelli Múzeum együttműködő partnereként segítettük az őszi időszakos kiállításuk megvalósulását, melynek témája a panoráma fotózás kezdeteinek a bemutatása volt. Az esetenként 100 éves fotókat a legújabb technológia segítségével keltettük életre. A témában előadást is tartottunk a múzeumban.
 
2013-2019
A 2013-as év elején visszatértünk Kambodzsába, hogy Angkor romjait ezúttal már szisztematikusan is végigfotóztuk. Összesen több, mint 400 darab panorámakép készült a romvárosról. A közel-keleti politikai helyzet instabilitása miatt lezártuk az egyiptomi, szíriai stb. projektjeinket és elsősorban a magyar ill. közép-európai piacra fókuszáltunk.

2020-2021
A globális pandémia hatására lelassultak a fotózási projektek, és helyette ismét a szoftverfejlesztésé lett a fő szerep. A Flash technológia életciklusa véget ért, így mi is váltottunk, új projektejink már HTML5-ben készülnek és teljesen újraírtuk a virtuális séták felépítéséhez használt saját KrBuilder szoftverünket. Ügyfeleink számára lehetővé tesszük az új HTML5 technológiára való váltást a virtuális séta újrafotózása nélkül, a meglevő panorámaképek felhasználásával.

Kapcsolatfelvétel