News:

Unesco Award-Winning Product

award3dtour.eu is the only 360° virtual tour provider company awarded with a UNESCO prize.

Read more...

Home Events, news Awards Pro Arte nemzetközi díjat nyert magyarok
Pro Arte nemzetközi díjat nyert magyarok PDF Print Email

Pro Arte nemzetközi díjat nyertekek fiatal magyar alkotók egyebek mellett a turizmusban kiválóan hasznosítható film és projektek ötletekért.

A Budapest Get Engaged, a Lovasíjászat, mint Hungaricum, a Pécs Cantat - a turizmusban kiválóan hasznosítható film és projektek ötletek mellett- a Virtuális graffiti és a Színek kertje színek nélkül c. pályázatok három „rendes”, egy kiemelt, és egy különdíjat kaptak az olasz zsűritől.

A díjat megalapító Circuito Pro Arte egyesület Európa 15 országában tevékenykedik. Az általuk odaítélt díj nagy presztízst jelent, ugyanakkor a díjazott projekt szakmai segítséget és publicitást is kap a továbbfejlesztéshez. A Pro Arte egyesület 2008-ban Romániát, a következő évben Bulgáriát, tavaly Magyarországot választotta szakmai partnerének.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumban Elekes Botond kabinetfőnök köszöntötte a díjazottakat. Michele Viola, az olasz projektvezető kiemelte a magyarok aktív részvételét (44 magyar pályázat érkezett be), s rámutatott, elsősorban nem oklevelek átadása, hanem az új ötletek ösztönzése, és nemzetközi kapcsolatteremtés a céljuk.

A Budapest Get Engaged reklámfilmként váratlan sikert aratott Youtube-on, és már a MALÉV fedélzeti filmként is vetíti. Az alkotók világszerte ismert magyar találmányokra építve egy dinamikus, vidám, kreatív Budapestet mutatnak be.

A lovasíjászat, mint hungaricum példa arra, miként lehet a hagyományőrzést, a sportot, a közösségépítést népszerű formában összekapcsolni. Bejelentették, hogy a lovasíjászat hivatalos sportág lesz Magyarországon.

A Pécs Cantat pályázat célja, hogy a Pécs 2010 EKF mintájára más, Európa Kulturális Fővárosa címet viselő városok is átvegyék a nemzetközi kórusfesztiválok megrendezését, és a köztereken a nézők bevonásával megvalósuljon az éneklő városok projekt.

Városarculati szempontból jelentős ötlet a Virtuális graffiti pályázat, melynek célja, hogy a valóságos térből a virtuális térbe terelje a graffiti készítőit. A virtuális graffitik tárolhatók, megőrizhetők, bemutathatók, nemzetközi és hazai porondon megmérethetőek lennének. A Színek kertje színek nélkül c. projekt olyan tereket hozna létre, amelyek a formájukkal és anyagukkal közvetíteni tudnának egy-egy színt a nem látó emberek számára.

Turizmus Online